Vastuutiimit

Nuorteniltojen käytännönjärjestelyissä pyörii lukuisa joukko aktiivisia seurakuntanuoria. Omilla vahvuuksillaan ja lahjoillaan he palvelevat nuorteniltojen kokonaisuutta. Tiimit ovat lyhyessä ajassa kotiutuneet oleelliseksi osaksi nuorteniltoja, ja ne tuovat erinomaista ilmettä iltoihin. Tarjonta on sen ansiosta paljon monipuolisempaa kuin vain työntekijän yksinään puurtaessa. Työntekijöille jää myös enemmän aikaa kohdata nuoria.

Tiimit pyritään kokoamaan vähintään puolivuosittain, mutta mieluummin koko talvikaudeksi kerrallaan. Tiimeihin on tavoite saada vapaaehtoisia niin paljon, että yksittäiselle tiimiläiselle sattuu vastuuvuoro keskimäärin kerran kuukaudessa.

Parkkipirkot
Pitävät huolen siitä, ettei kukaan joudu olemaan illassa yksin. Parkkipirkot järjestävät illan ohjelmaosuuteen lyhyen tutustumisosion, tutustuvat itse uusiin kasvoihin sekä esittelevät Parkkia ja nuortenillan toimintatapoja uusille tulokkaille. Myös vakiokävijöitä jututetaan, jos juttuseuraa näyttää puuttuvan. Oranssipaitaista parkkipirkkoa saa käydä nykäisemässä hihasta myös syvällisemmän keskustelutarpeen yllättäessä.

Keittiötiimit
Keittiö on niin kodin kuin Parkinkin sydän. Keittiötiimit loihtivat iltaan pikku purtavaa niin, että koko illan alusta loppuun olevat nuoretkin viihtyvät.

Juontajat
Ohjelmaosuuden sujuvuudesta ja isännöinnistä huolehtivat sanavalmiit ja organisointitaitoiset juontajat. Nuortenilloissa käy väkeä niin runsaasti, että hommat eivät sujuisi, ellei joku kertoisi mitä tapahtuu ja milloin.

Muusikot
Kangasalan nuorisoa on siunattu runsaalla joukolla lahjakkaita muusikoita. Illoissa äänijänteitään saa viritellä usein taitavan housebandin säestyksellä tai muiden kokoonpanojen komppaamana. Ismon ja Markon tehtävänä on pitää yllä listaa, joka kertoo, ketkä pitävät huolen musiikkivastuusta missäkin nuortenillassa.

Tekniikka
Klubityylinen esiintymislava ja esitystekniikka antavat osaavissa käsissä erinomaisen tunnelman iltaan. Miksaajat, valomiehet, screeniteknikot ja muut taiturit luovat taidoillaan näyttävät puitteet iltaan.

Mukaan tiimeihin

Tiimitoimintaan osallistuminen on mahdollista jokaiselle, joka haluaa sitoutua antamaan oman panoksensa puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan. Väkisin ei ketään yritetä värvätä mukaan, koska pelkästä velvollisuudentunnosta mukana rämpivät aiheuttavat enemmän päänvaivaa kuin palvelevat iltojen kokonaisuutta. Tiimeistä kiinnostuneita sen sijaan pyydetään ottamaan yhteyttä Ismo Vettenrantaan tai suoraan eri tiimien vetäjiin.

Tiimivetäjien tehtäviin nuorisotiimin edustajat kutsuvat tehtävään sopivia kokeneempia nuoria. Tiimiläiseksi saa tulla jokainen, joka kokee halua palvella iltaa omalla panoksellaan tai lahjoillaan.

Yksi ruumis, monta jäsentä

Koko vastuutiimien tärkein idea on lausuttu jo Paavalin suulla korinttolaisille.

Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin. Meidät kaikki, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, on kastettu yhdeksi ruumiiksi. Yksi ja sama Henki on yhdistänyt meidät, kaikki me olemme saaneet juoda samaa Henkeä. 

Eihän ruumiskaan muodostu yhdestä jäsenestä vaan monista. Vaikka jalka sanoisi: ”Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen”, se silti kuuluu ruumiiseen. Ja jos korva sanoisi: ”Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen”, se silti kuuluu ruumiiseen. Jos koko ruumis olisi pelkkää silmää, olisiko silloin kuuloa? Tai jos se olisi pelkkää korvaa, olisiko silloin hajuaistia? Jumala on kuitenkin asettanut ruumiiseen kaikki eri jäsenet niin kuin on nähnyt hyväksi. Jos kaikki olisi yhtä ja samaa jäsentä, olisiko silloin mitään ruumista? Jäseniä on kuitenkin monta, kun taas ruumis on yksi.

Ei silmä voi sanoa kädelle: ”Minä en tarvitse sinua”, eikä liioin pää jaloille: ”Minä en tarvitse teitä.” Päinvastoin, juuri ne ruumiinjäsenet, jotka meidän mielestämme ovat muita heikompia, ovat välttämättömiä. Me verhoamme erityisen arvokkaasti ne ruumiinosat, joita emme pidä kovinkaan arvokkaina, ja peitämme erityisen säädyllisesti ne, joita häpeämme. Säädylliset ruumiinosat eivät tällaista verhoa tarvitse. Kun Jumala yhdisti jäsenet ruumiiksi, hän antoi vähempiarvoisille jäsenille suuremman kunnian, jotta ruumiissa ei syntyisi eripuraisuutta vaan jäsenet yhteen kuuluen huolehtisivat toinen toisestaan. Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet, ja jos yksi jäsen saa osakseen kunniaa, iloitsevat kaikki muutkin sen kanssa.

Te olette Kristuksen ruumis, ja jokainen teistä on tämän ruumiin jäsen. Jumala on seurakunnassaan asettanut ensinnäkin jotkut apostoleiksi, toiseksi jotkut profeetoiksi ja vielä jotkut opettajiksi. Muutamilla on voima tehdä ihmeitä, toisilla parantamisen lahja, toisilla kyky auttaa muita, toimia johtajana tai puhua kielillä. Eivät kai kaikki ole apostoleja? Tai profeettoja? Tai opettajia? Tai ihmeiden tekijöitä? Eihän kaikilla ole parantamisen lahjaa? Eiväthän kaikki puhu kielillä tai tulkitse tällaista puhetta?

Mitä tämä siis tarkoittaa, veljet? Kun kokoonnutte yhteen, jokaisella on jotakin annettavaa: laulu, opetus tai ilmestys, puhe kielillä tai sen tulkinta. Kaiken on tapahduttava yhteiseksi parhaaksi. (1. Kor. 12:12-30, 14:26)