Pääsiäisleiri

Kevään leiritoiminnan kohokohta on kolmen seurakunnan yhteinen Pääsiäisleiri. Useiden vuosien ajan Kangasalan ja Lempäälän seurakunnat ovat järjestäneet yhteistä nuorten pääsiäistä. Viime vuosina mukaan on saatu myös Pälkäneen nuorisoa. Leiripaikkana toimii vuoro vuosin Kangasalan Pyysalon toimintakeskus ja Lempäälän Tervajärven leirikeskus.

Jos nuorten viikkotoiminta ja leirit ovat mainioita tilaisuuksia tavata uusia ihmisiä, on pääsiäisleiri sitä monin verroin. Kolmen aktiivisen seurakunnan nuorisosta muodostuu hieno leiriporukka, jossa vieraat kasvotkin tulevat hetkessä tutuiksi. Avoin ja välitön suhtautuminen on leimannut keskenään samanhenkisen nuorison tapaamista, kun leirin lukuisat aktiviteetit yhdistävät yli seurakuntarajojen. Ja vaikea siinä sivussa on välttää myöskään toisilleen erittäin tuttujen nuorisotyön ammattilaisten leikkimielistä naljailua vetäjäporukassa.

Pääsiäisleiri alkaa torstai-iltasta. Leirillä vietetty kiirastorstain messu aloittaa pääsiäisen sanomaan tutustumisen ja pääsiäisen tärkeiden tapahtumien elämisen ja kokemisen viimeisestä ehtoollisesta pitkäperjantain kautta pääsiäisen riemuun. Vuosittain vaihtuvat tarkastelunäkökulmat alleviivaavat kirkkovuoden tärkeintä aikaa. Leiri päättyy näyttävästi isäntäseurakunnan kirkossa vietettyyn leiriporukalla toteutettuun pääsiäisyön messuun ja pääsiäisateriaan.

Leiristä vastaa Kangasalan osalta nuorisotyönohjaaja Ismo Vettenranta.
Ajankohta: 17.–20.4.2014
Paikka: Pyysalossa
Ilmoittautuminen: Nuortenillassa la 29.3. tai sen jälkeen puhelimitse kirkkoherranvirastoon to 3.4. klo 17 mennessä.
Hinta: 25 €.