Nuortenillat

Nuorisotyön viikkotoiminnan tärkein tapahtuma on lauantaisin Parkissa järjestettävä nuortenilta. Ilta tarjoaa laajan kattauksen herkkuja: musiikkia, pelejä, paljon tuttuja kasvoja ja uusia tuttavuuksia, rautaista raamattuopetusta, iltapalaa, nuorten omaa käden jälkeä, hartautta, vauhtia ja paljon paljon muuta. Runsas valikoima voidaan tiivistää kahteen suureen kokonaisuuteen: Ilta tarjoaa mahdollisuuden tavata toisia nuoria sekä elämääkin suuremman sanoman.

Nuoret kokoontuvat sinne, missä on toisia nuoria. Sosiaalinen ulottuvuus ja uusien ihmisten tapaaminen on nuorisotyön tärkeimpiä kulmakiviä. Nuorisotyön kentässä löytyy erinomaisia kerhoja ja piirejä, mutta nuortenilta on toimintamuotojen kuningas. Lauantai-iltaisin Parkissa ei tarvitse olla yksin, kun tilaan suorastaan ahtautuu nuorisoa viettämään iltaa monipuolisen tarjonnan äärelle. Hiljaisissa illoissa kävijöitä on ”vain” noin 50. Kävijäennätykset liikkuvat 120 tietämissä. Elämää on siinä määrin, että on kaikkien onni, ettei S-marketin kiinteistössä ole nuortenillan aikaan muita toimijoita.

Pelkkä Parkissa lorviminen ei ketään pidemmän päälle kiinnosta. Vapaata hengailuaikaa toki on riittävästi, mutta erityistä sykettä tuo laaja tekemisen kirjo, jossa nuorten oma osuus näkyy merkittävästi. Parin viime vuoden ajan on saatu nauttia erinomaisesta tiimityöstä. Keittiötiimit väsäävät iltapalaa, jotta verensokeri pysyy riittävällä tasolla niilläkin, jotka haluavat paikalla olla yli viisituntisen illan alusta loppuun. Parkkipirkot pitävät huolen siitä, ettei uusikaan tulokas jää huomiotta eikä kenenkään tarvitse istua yksin nurkassa. Juontajat luovat ohjelmaosuuksiin hyvää tunnelmaa. Seurakunnan lahjakkaat muusikot pitävät huolen, että nuorteniltojen syke kirjaimellisestikin säilyy.

Iltojen ytimessä kaiken hauskuuden sisällä on se arvokkain: sanoma ilosta, toivosta ja armosta Jeesuksessa. Ohjelmaosuudessa seurakunnan omat työntekijät ja varsin ansioituneet vierailijat tarjoavat kovatasoista raamattuopetusta, josta riittää pureskeltavaa useampia vuosia nuorteniltojen penkkejä kuluttaneillekin. Nuortenilloissa ei ole pelkästään hauskaa, vaan sille kaikelle on lisäksi hyvä syy.

Nuortenillat lauantaisin klo 18 Parkissa