Narikka

Narikka on rauhallinen iltahetki keskellä kiireistä arkea. Muutaman vuoden ajan Parkkiin on keskiviikkoisin kokoontunut uudehko ja iloisesti kasvava joukko opiskelijoita ja nuoria aikuisia, jotka ovat jättäneet nuortenillat taakseen. Useimmat ovat kotoisin Kangasalta, mutta kävijöitä on myös kunnan rajojen ulkopuolelta. Osa on entisistä seurakuntanuorista tuttuja kasvoja, toiset vasta Narikan myötä tiensä seurakuntaan löytäneitä. Lämpimässä ja kodikkaassa ilmapiirissä on kenen tahansa helppo kokea istuvansa omalle paikalleen.

Opiskelijoiden ja nuorten aikuisten elämäntilanteet vaihtelevat suuresti. Löytyy niitä, jotka ovat juuri painaneet valkolakin päähänsä ja aloittaneet matkansa itsenäiseen maailmaan opiskelujen tai työelämän kautta. Yhdet ovat vasta muuttaneet omilleen toisten asuttua jo vuosia itsekseen. Joukkoon mahtuu yksinäisiä, pariskuntia ja tuoreita lapsiperheitä. Taustojen kirjo on suuri rikkaus. Tarjolla on evästä ja sen yhteistä jakamista kaikkiin elämäntilanteisiin. Narikassa kiteytyy seurakunnan olemus erilaisista ihmisistä, joilla on elämääkin suurempi yhdistävä tekijä.

Opiskelijat ja ennen kaikkea nuoret aikuiset saavat kirkon kentässä turhan usein vaikeasti tavoitettavan joukon leiman. Pessimismiin ei ole mitään syytä, koska on täysin ymmärrettävää, että elämään kaikkein ratkaisevimpien muutosten äärellä touhu ja tohina täyttävät arjen. Narikka haluaakin tarjota mahdollisuuden irrottautua kiireestä ja antaa aikaa niin sosiaalisten suhteiden kuin jumalasuhteen hoitamiselle. Ilta tarjoaa kompaktissa paketissa erinomaisia elementtejä: hetki Raamatun äärellä, rukouksen hiljaisuus, musiikin lahja ja kohtaaminen nuorekkaassa seurassa. Siihen ilmapiiriin syntyy kaipuu.

Narikka-illat keskiviikkoisin klo 18.30 Parkissa