Lisko-leirit

Isoskoulutukseen kuuluu oleellisena osana leirielämän taitojen hallinta. Niihin perehtyy parhaiten tietenkin leireilemällä. Puolitoistavuotiseen koulutukseen kuuluu yhteensä kolme leiri-iskoa eli Liskoa.

Lisko 1/3

Uusien koulutettavien ensimmäinen leiri on samalla vanhempien koulutettavien valmistumisleiri. Koulutusryhmien koot hieman vaihtelevat vuosittain, mutta kahden ryhmän yhteisleirillä on aina paljon toimintaa ja tohinaa. Leirikeskus ja isosen käytännön taidot tulevat hyvin tutuiksi, kun kouluttajien lisäksi myös vuotta kauemmin isostelua opiskelleet isoset osaavat neuvoa ensikertalaisia.

Marras-joulukuun taitteessa vietettävällä leirillä perehdytään isosen käytännöntaitoihin, pelien ja leikkien ohjaamiseen, sketsinäyttelemiseen ja ylipäätään iltaohjelmien rakenteeseen ja taitavaan laatimiseen.

Vuoden 2013 Lisko1/3 pidetään 30.11-1.12.

Lisko 2

Toukokuussa kesän kynnyksellä ensimmäisen vuoden isoset suuntaavat katseen tiukasti leirikesään. Vuoden aikana teoriassa opiskeltuja asioita laitetaan käytäntöön ja haetaan itseluottamusta tuleviin isosen tehtäviin. Leirin erityistähtäin on valmistella ja harjoitella hartaus, jota voi käyttää, jos tulevana kesänä kyseiseen vastuutehtävään tarjoutuu tilaisuus.

Vuoden 2014 Lisko 2 pidetään 2.–4.5.