Neljän kotipaikka

Keväällä 2009 seurakunta vuokrasi ja remontoi S-marketin yläkerrassa sijaitsevan entisen Seppälän kiinteistön nuorisotilaksi. Vaikka nuorisotila palvelee koko seurakuntaa, tarjoaa se ensisijaiseesti kotipaikan neljälle nuorisotyön kävijäryhmälle. Varhaisnuoret, nuoret, opiskelijat ja nuoret aikuiset ovat yhä vain sankemmin joukoin kokoontuneet näyttävään ja toimivaan nuorisotilaan.

Varhaisnuoret
tarkoittavat seurakunnan työntekijöiden kielenkäytössä 7–14-vuotiaita koululaisia. Alle kouluikäisille suunnattu lapsityö päiväkerhoineen on jäänyt taakse. Ajankohtaisiksi ovat tulleet seurakunnan tarjonnassa erilaiset poika- ja tyttökerhot. Varhaisnuoren titteli karisee hartioilta rippikoulun myötä.

Nuoret
ovat juuri viettäneet yhden vuoden elämästään ”rippikoululaisina”. Konfirmaatiojuhlan ja alban riisumisen myötä on tullut aika pukea nuorison viitta harteille. Nuorteniltojen ja isoskoulutuksen kautta nuoriso kotiutuu uudella statuksella seurakuntaan.

Opiskelijat
ovat elämäntilanteensa myötä kokeneet elämässään ehkä suuriakin muutoksia. Jotkut asuvat vielä kotona, toiset ovat muuttaneet uudelle paikkakunnalle. Osa on perheellisiä, suurin osa vielä villejä ja vapaita. Yhdistävänä tekijänä on lompakosta löytyvä opiskelijakortti.

Nuoret aikuiset
on kaikkein vaikeimmin määriteltävä ryhmä. Rajoja ei voi vetää iän perusteella. Edes elämäntilanteen kautta ei kannata selkeitä sääntöjä tehdä. Pääsääntöisesti nuori aikuinen on itsenäisesti elävä olento, joka liikkuu opiskelujen ja työelämän rajamailla. Kovin suuria perheitä nuorilla aikuisilla ei vielä ole.

Yllä mainitut työalat kuuluvat seurakunnassa nuorisotiimin työkenttään. Kukin tiimin jäsen vastaa omasta sektoristaan. Kokonaisuudesta vastuussa on nuorisopastori. Tarkemmat tiedot nuorisotiimin esittelyssä.