Isoskoulutus

Seurakunta ei ole vain kasvattavaa, opettavaa, hyödyllistä tai hauskaa. Parhaimmillaan se on kaikkea tätä. Jos rippileiri oli sinulle hyvä kokemus, älä jää paitsi vielä paremmasta. Rippikoulu paranee sitä enemmän mitä useammin se käydään.

Joka toinen viikko kokoontuva isoskoulutus antaa sinulle erinomaisia valmiuksia erilaisiin ryhmänohjaajan tehtäviin leiri- ja pienryhmä-työssä. Koulutukseen kannattaa tulla, vaikkei edes haluaisi isoseksi tai kerhonohjaajaksi. Kovatasoisessa koulutuksessa saaduista tai-doista ja todistuksesta on varmasti hyötyä muuallakin, hauskoista kokemuksista ja uusista kavereista puhumattakaan. Illoissa ja koulutukseen kuuluvilla leireillä on upea tunnelma, joka tarttuu helposti jokaiseen.

Isoskoulutuksen edut

Koulutus on kovatasoinen ja hyödyllinen moneen muuhunkin asiaan kuin isosen tehtäviin:

  • Saat rohkeutta vuorovaikutus ja esiintymistaidoissa, opit ohjaamaan ryhmiä ja erilaisia toimintoja sekä kantamaan vastuuta tilanteiden järjestelyistä.
  • Saat todistuksen, joka on hyödyllinen hakiessasi kesätöitä tai isosen töitä muissa seurakunnissa – tai haluat vakuuttaa tulevan koulusi valitsijalautakunnan aktiivisuudestasi ja taidoistasi.
  • Voit pohtia ja syventää tietämystäsi omista uskon kysymyksistä, kristinuskosta ja raamattutiedosta.
  • Löydät uusia kavereita ja opit aina hyödyllisiä ihmissuhdetaitoja.
  • Saat taskurahaa leireistä ja kerhojen ohjaamisesta.

Kangasalan seurakunnan isoskoulutus kestää puolitoista vuotta. Joka toinen torstai kokoontuvan viikoittaisen ryhmän lisäksi koulutus sisältää kolme ilmaista koulutusleiriä. Jo ensimmäisen vuoden jälkeen on mahdollisuus hakea leirityöhön, kerhonohjaajaksi tai pyhäkoulunopettajaksi. Kesän kokemuksia täydentävän puolen vuoden lisäkoulutuksen jälkeen työ tuntuu entistä mukavammalta. Eikä mukavasta työstä saatu taskurahakaan varmaan pahenna asiaa.

Vieläkö ehtii mukaan?
Joskus ajatus isoskoulutukseen lähtemisestä hautuu sen verran kauan, että koulutus ehtii alkaa. Tämä ei ole este myöhemmin mukaan tulemiselle. Isoskoulutuksessa vaaditaan tietty määrä läsnäoloja ja opintosuorituksia. Jos poissaoloja on ehtinyt kertyä liikaa, voi niitä korvata myöhemmin. Myöhästynyt aloitus ei siis ole este koulutukseen tulemiselle.