Isoseksi hakeminen

Työsuhde

Koulutukseen ilmoittautuminen ei sido mihinkään. Voit käydä koulutuksen, vaikket koskaan aikoisi toimia isosena tai kerhonohjaajana. Voit myös käydä koulutuksessa satunnaisestikin, jos säännöllinen käyminen ei onnistu – etkä tavoittele isosen paikkaa tai isoskoulutustodistusta.

Koulutetut isoset voivat toimia seurakunnan isosina, kerhojen ohjaajina tai pyhäkoulunopettajina. Kerhojen ohjaaminen on mahdollista myös koulutuksessa oleville.
Isoseksi on mahdollisuus hakea jo ensimmäisenä koulutusvuonna. Leiripaikkoja pyritään järjestämään mahdollisimman monille hakemuksen määräaikaan mennessä jättäneille, mutta varmasti sellaista ei voida luvata.

Isoskoulutus voi olla harrastus, mutta isosena tai kerhonohjaajana toimiminen on työtä. Isonen tai kerhonohjaaja on palkkioperusteisessa työsuhteessa, jossa lähin esimies on nuorisotyönohjaaja, leirin turvallisuusvastaava tai pappi. Koulutuksessa pidetään tämä näkökulma koko ajan vahvasti esillä. Isoselta ei voida vaatia omaa henkilökohtaista uskoa, mutta työssä on toimittava työnantajan linjaa tukien.

Haku isosen tehtäviin

Isonen
Isoseksi voi hakea erillisellä isoshakemuksella. Hakemukset tulevat näille sivuille, kun rippikoulujen ryhmäjaot ja kesäleirit ovat varmistuneet. Isoseksi voivat hakea kaikki valmistuneet isoset tai koulutuksessa aktiivisesti mukana olevat isoskandidaatit.

Kerhonohjaaja
Kerhonohjaajaksi pyritään ottamalla suoraan yhteyttä kerhon kohderyhmästä riippuen oikeaan työntekijään:

  • Poikatyön kerhot: Ari Vettenranta
  • Tyttötyön kerhot: Sirpa Hotari
  • Nuorisotyön kerhot: Ismo Vettenranta
  • Sahalahden varhaisnuorisotyön ja nuorisotyön kerhot: Katja Kohonen
  • Kuhmalahden kerhot: Monika Viitala

Pyhäkoulunopettaja
Pyhäkoulun opettamisesta kiinnostuneiden on otettava yhteyttä pyhäkoulutyöstä vastaavaan Sanna Säämäkeen p. 050 3098 051