Parkki

Osoite: Puusepäntie 31, 36200 Kangasala

Parkki on Kangasalan seurakunnan nuorisotila. Yleisilmeeltään se tuo mieleen leppoisan sisäpihan. Klubi-henkinen esiintymislava, riittävän suuri katsomo, rennon letkeä baarikaide ja kotoisa parvi tarjoavat monipuolisen ja helposti hallittavan toimintaympäristön varhaisnuorille, nuorille, opiskelijoille ja nuorille aikuisille.

Sijainti Parkille on optimaalinen. Kangasalantien ja Kaarina Maununtyttärentien risteyksessä sijaitseva nuorisotila on kirkonkylän ja Suoraman asutuskeskusten puolivälissä. Kulkeminen on helppoa ja pysäköintitilaa löytyy riittävästi. Tampere-Kangasala -bussireitti kulkee aivan oven edestä. Ohi kulkeva liikennevirta ei voi olla huomaamatta valomainosta, joten Parkki pysyy ihmisten mielessä. Työn kannalta oivallinen yksityiskohta on sekin, että nuorisotyön tärkeimmän, väkirikkaimman ja sitä myöten myös eniten ääntä tuottavan toimintamuodon, lauantain nuortenillan, aikaan koko muu S-marketin kiinteistö on tyhjentynyt.

Parkki on kunnostettu nuorisotyön kentän tarpeita ajatellen. Tilan toimintamahdollisuudet palvelevat nuorten tapahtumia esiintymislavoineen ja bänditarvikkeineen. Pieni mutta käyttökelpoinen keittiö tarjoilutiskeineen sopii juuri nuorten tilaisuuksiin. Seinien sisään on sopinut myös flipperi ja varsin mielenkiintoinen pöytäcurling: shuffleboard.

Parkki on seurakunnan historian ensimmäinen nuorisotila. Aikaisemmin nuoret kokoontuivat eri kiinteistöissä ilman omaa kiintopistettä. Useimmissa tapahtumissa kokoontumispaikkana palvellut Kirkonkulma jäi auttamatta pieneksi kasvavalle nuorten joukolle. Talvella 2008-2009 seurakunta vuokrasi ja remontoi S-marketin yläkerrassa olleen entisen Seppälän kiinteistön. Avajaisia vietettiin 3.4.2009. Sen jälkeen kävijämäärät ovat pysyneet aivan uusissa lukemissa. Hiljaisissa nuortenilloissa kävijöitä on 50 kävijäennätysten liikkuessa reilusti sadan paremmalla puolen. Parkin vahvuuksia on riittävän suuri ja korkea tila, jossa happi riittää, vaikka porukkaa on joskus tungokseen asti.

Nuorisotiimi on vielä muutaman vuoden jälkeenkin hyvin kiitollinen siitä, että työtä on mahdollista tehdä yhdessä Suomen hienoimmista nuorisotiloista. Päättäjillä on ollut viisautta ja sydäntä. Kangasalan seurakunnan upeat nuoret ovat Parkin arvoisia. Vaikka et itseäsi nuoreksi kokisikaan, olet erittäin tervetullut tutustumaan tilaan eri tilaisuuksien ohessa!