Iltahartaudet synkronoidaan

Nuorteniltojen ja Vaihda vapaalle -iltojen iltahartauksien aloitusajat laitetaan kokeilumielessä samaan kellonlyömään. Ensimmäiset testaukset ovat vaikuttaneet sen verran hyvältä, että kokeilu saattaa pian muuttua pysyväksi käytännöksi.

Iltahartaus alkaa klo 21.30 sekä Nuortsissa että VV-illassa.

Aikaisemmin Nuortsin hartaus alkoi klo 21 (paitsi ehtoollisiltoina klo 21.30) ja VV-illan hartaus klo 22. Jokaisessa oli taustalla omat perinteet. Illoissa kuitenkin käy väkeä monella tavalla, ja osa tähtää nimenomaan iltahartauteen. On siis hyvä, että käytännöt yhdistetään. Se helpottaa muistamista. Aina puoli kympiltä!

Lisäksi etuna on hieman järkevämmän mittainen vapaa hengailu nuortenillassa opetusosuuden ja hartauden välissä, sekä fiksumpi jälkimmäisen saunavuoron aloitusaika VV-illassa.

Miinusta lienee ainoastaan se, että jotkut haluaisivat olla nuorenillan iltahartaudessa, mutta kyyti tulee hakemaan jo pian klo 21 jälkeen. Valitettavasti kaikkia muuttujia ei pystytä huomioimaan. Yhteinen iltahartausaika vaikuttaa kuitenkin paperilla hyvältä uudistukselta.

Vastaa