Häikäilemättä hommiin

Nuortenillan suunnittelupalaveri paljasti aivan valtavan upean asian nuorisostamme! Sen lisäksi, että meillä on paljon monilla lahjoilla varustettuja nuoria, on myös halua käyttää lahjoja yhteiseksi hyväksi. Jos mitään ylipääsemätöntä estettä ei ollut, jokainen vastuutehtävään kysytty lähti suurella innolla mukaan tekemään yhteistä nuorteniltaa.

Siksipä kannustava rohkaisun sana jokaiselle nuorelle:

  1. Nuorteniltojen työntekijät eivät tiedä kaikkien kaikkia taitoja. Kerro estoitta, jos jotain taitoa haluat yhteiseksi hyväksi käyttää. Ota yhteyttä joko nuorisotiimin jäseniin tai vastuutiimien ihmisiin. Sitä kautta lahjasi pääsevät parhaiten käyttöön.
  2. Rimaa ei saa nostaa liian ylös. Edellä mainittu ”taito” ei tarkoita jotain erikoissuperkykyä. Ei saa vähätellä itseään ja ajatella, että vasta huippukokki, nobel-kirjailija, ammattimuusikko tai lavatähti voivat palvella. Suurin osa seurakunnan palvelemisesta tapahtuu jotakuinkin normaalisti toimivilla käsillä, korvilla tai suulla.
  3. Nuorisotiimi ei osaa arvata, kuka on arka, kuka kohtelias, kuka pitää muita sopivampana kyseiseen tehtävään, kuka odottaa kutsua jne. Jokaisen panos on korvaamaton, eikä aina osata kysyä sitä, joka hiljaa sydämessään toivoo pääsevänsä johonkin tehtävään. Tarjoutukaa rohkeasti, jos mieli tekee!
  4. Nuortenilloissa on niin paljon erilaisia elementtejä, että työntekijät eivät aina muista edes kaikkia asioita huolehtia. Siksi erilaisiin juttuihin tarjoutuvat ihmiset sekä helpottavat valmisteluja että auttavat muistamaan.
  5. Työntekijät eivät ole keksineet kaikkia mahdollisia keinoja nuorteniltojen kehittämiseksi. Jos tulee joku aivan uusi idea, sitä ei pidä haudata siksi, että aikaisemminkaan niin ei ole tehty.
  6. Palveluvuorojen suhteen tulee helposti dilemma: Usein mukana olleet ajattelevat, että heidän olisi varmasti hyvä olla vähemmän esillä. Harvoin mukana olleet ajattelevat, että parempi antaa niiden tehdä, jotka ovat kokeneita. Suomalaisen kursailun ja vaatimattomuuden saa tällaisessa asiassa heittää huoletta romukoppaan. Jokainen on erittäin tervetullut mukaan, olipa hommissa ”jatkuvasti” tai haluaa tehtäviin ensimmäistä kertaa.
  7. Erinomaisen tärkeä on tietää, että lupa on tulla tarjoutumaan tehtäviin, vaikkei itse vielä tietäisi, mikä olisi se oma juttu. Työntekijän kanssa voidaan yhdessä miettiä, mikä tuntuisi sopivalta paikalta.

Kiitos hienolle nuorisolle! On kiva tehdä töitä teidän kanssanne!

Vastaa